Kategorier
Diverse

Defensive aktier kan være din dør til aktiemarkedet

Aktiemarkedet er efterhånden blevet populært blandt den gængse dansker. Rigtig mange vælger at investere nogle af deres penge i aktier, hvis der er overskud til det. Måske dette kan hænge sammen med, at beløbet for hvornår man skal betale negative renter af sine penge i banken er faldet. Men aktiemarkedet byder på uendelig mange muligheder og faldgruber, som kan være utrolig svære at navigere i. For rigtig mange kan det derfor være en uoverskuelig opgave at komme ind på aktiemarkedet. Derfor kan nogle vælge helt at lade være.

Heldigvis er der hjælp at hente, om f.eks. hvad defensive aktier er på aktieskolen, så du har mulighed for at lære mere.

Invester aldrig mere end du kan tåle at tabe

Hvis man gerne vil begynde at handel med aktier, kan et godt råd være, aldrig at investere mere end du har råd til at tabe. For når man handler med aktier, ændrer markedet sig med konstant, og du kan derfor være uheldig at tabe penge. Men der findes selvfølgelig flere former for aktier, hvoraf nogle er mere sikre end andre. Defensive aktier er f.eks. nogle af dem, der anses for at være lavrisiko aktier, altså at der er lav risiko for at tabe pengene igen.

Hvis du er villig til at tage større chancer med dine penge, kan du vælge at investere i højrisiko aktier. Her er de større chance for, at man pludselig tjener flere penge men også større chance for at miste penge.

Forhør dig ved en fagkyndig

Når du beslutter dig for at investere i aktier, kan du med fordel få råd og vejledning, hvis du har brug for det. Mange banker tilbyder f.eks. gerne en snak om investering. Hvis du vil have hjælp andetsteds fra, findes der også mange sider på internettet.