Kategorier
Blog

Man bliver aldrig for gammel for at lege

For at få flere farver ind i en ellers grå hverdag, så er det vigtigt at holde fast i legen. Det at lege, er ikke kun sjov for børnene, det er også helt afgørende for os voksne, for at vi skal bringe farver, grin og glæde ind i livene vores. Her kan du få inspiration til at bringe legen ind, som en naturlig del af din hverdag.  

Leg til fest og til hverdag 

En speciel anledning, som julefrokost, jubilæum, bryllup eller 40-års fødselsdag, er selvfølgelig oplagte muligheder for at lege. Der findes masser af sjove selskabslege, som børn, unge, voksne og ældre vil hygge sig med til festlige lejligheder. Du kan finde masser af inspiration til spændende, og sjove selskabslege online. Hvad med at holde en pause med at læse nyheder på dagens.dk, og bruge fem minutter på at kigge på selskabslege? Måske finder du også en leg, som du kan lave sammen med familien, på en helt almindelig tirsdag? 

Det er nemlig ikke kun til specielle lejligheder at man skal lege, for at få farver ind i hverdagen. En god måde at bringe legen ind i hverdagen på, er ved at starte til noget sport. Det at gå til dans, eller at genopdage glæden ved at stå på rulleskøjter, kan være lige det som skal til, for at du begynder at lege mere.  

Fordelen med at tage legen ind i hverdagen, gennem at dyrke sport, er selvfølgelig at det er godt for både krop og sjæl. Leg er typisk forbundet med bevægelse, og kan derfor være med til at styrke muskler, samt at stramme op kroppen. Ofte vil det også være sådan, at jo bedre form du faktisk formår at bringe dig selv i, jo mere overskud vil der komme. Forhåbentlig mere overskud, som du kan bruge til at lege og have det sjovt. 

Dyrk de små glæder i hverdagen 

Det at lege, kan også handle om den indstilling man har til livet. Hvis du kan formå at vække nysgerrigheden, og bringe den legende tilgang ind i hverdagen, så vil der være flere solskinsdage end regnvejrsdage. Prøv at lægge mærke til hvad du ser og hvordan du oplever de små ting rundt om dig. Prøv at bring sanserne og opdagelsen af verden med ind i hverdagens trummerum, og se om ikke der kommer mere vågenhed og legende øjeblikke.  

Et sted, hvor du kan starte er i madlavningen. Det kan lave mad er spændende, skønt og sanseligt. Prøv at se om du kan finde glæde i friske råvarer, og kombinere smagsoplevelser som er med til at skærpe sanserne og udfordrere smagsløgene. For at få inspiration til at dyrke tilberedelsen af sund og rigtig mad, så kan du starte ud med at abonnere på en måltidskasse. Hvorfor ikke prøve at spise grønt i en måned, eller gå for en helt ny retning i madvejen? Det vil helt sikkert være både sjov og inspirerende. 

Brug tid udendørs 

Hvis du har en have, så har du en unik mulighed til at bringe legen ind i hverdagen, både for dig og de mindste i familien. Hvad med at lave et legehus i haven, som du kan indrette og gøre klart sammen med børnene? Det kan være et fælles projekt, og være et samlingssted for hele familien. Se flere legehuse online, og se om det er et som falder i smag.  

Du kan også bruge haven til at skabe inspirerende rum for dig selv. Det kan være med en køkkenhave, eller ved at have en hængstol, hvor du kan tænke inspirerende tanker om fremtiden.